Udgivet i 1 kommentar

Lad vandperlerne passe blomsterne i ferien

orkide i vandperlerFå hjælp fra vandperler. Vi kender det alle. Vi skal have fundet en blomsterpasser når vi skal på ferie. Men nu kan du få hjælp – fra vandperler. Vandperler er super smarte, da de sørger for, at blomsterne får den væske de har brug for. Vandperlerne lægges i vand i 10-12 timer, og kan herefter erstatte jorden i blomsterne.
Det er orkideer der virker absolut bedst med kun at stå i vandperler, men alle andre planter kan nyde godt af dem. Hvis vandperlerne blandes op i jorden som blomsterne står i, så vil jorden holde sig fugtig længere, da vandperlerne vil afgive fugt til jorden, som giver det videre til blomsterne.
Hvis man lader sine blomster stå med vandperler, skal man være opmærksom på, at væsken fra perlerne fordamper forskelligt alt efter om de står i direkte sollys og varme. Herhjemme, når vi tager på ferie, sætter vi altid blomsterne på gulvet et sted, hvor solen ikke står direkte på hele dagen, men hvor de stadig får lys. Derudover er det også forskelligt fra plante til plante og blomst til blomst hvor meget vand de suger. Til sidst er det også vigtigt at vide, at jo større overflade der er i toppen af urtepotten jo hurtigere kan fugten slippe ud. F. eks hvis man ligger ca 5 gram vandperler i en dyb tallerken, så vil perlerne have fordampet al væsken igen efter ca en uge, og kommer man dem i en halv liters sodavandsflaske uden låg, så vil de holde mindst en måned (vi tester stadig, og efter 3 måneder er der ikke sket noget endnu).
En rigtig god ide er at komme blomsterne i vandperler / jord med perler 2-4 uger inden ferien, så man selv kan teste hvor længe jorden holdes fugtig, så man er sikker på, at blomsterne ikke kommer til at stå tørre under ferien. Vores anbefaling er, at bruge 20 gram vandperler pr. blomst (eller så mange som muligt i urtepotten som muligt. 10 gram giver lidt mere end 1 liter – så kan du måle inden du køber), så man er nogenlunde sikker på, at blomsterne kan stå i 14 dage. Og hellere være på den sikre side. Kommer man “for mange” vandperler i, sker der ikke noget, da blomsterne kun suger den væske de har brug for, men kommer man for lidt i, kan man risikere, at perlerne tørrer ud før tid. Rigtig god ferie!

Køb vandperler her

Skriv et svar