Ofte stillede spørgsmål

Vi har her samlet de spørgsmål der oftest bliver stillet omkring Aquaperlen samt vandperler.

Kan man anvende vandperler i sit akvarium?

Dette er meget svært for os at svare på, da det ikke er noget vi selv har prøvet. Umiddelbart mener vi ikke, at det vil være en god ide.

Det kan ofte være svært, at fange perlerne, uden at hælde al vandet fra beholderen, og det kan derfor være svært, at fjerne perlerne fra akvariet, hvis man fortryder og alligevel ikke synes det er nogen god ide.

Derudover skal man også tænke på, at når perlerne er i vand, så suger de også til sig, af det de befinder sig i. Det vil sige, at hvad der kan være af bakterier og skidt i vandet, kan perlerne suge til sig, og derfor kan perlerne blive ”dårlige” og måske skabe dårligt klima i vandet. Så alt i alt, vil vi ikke mene at det er en god ide, at bruge vandperler i sit akvarium.

 

Kan man købe jeres færdiglavede produkter som i har på inspirationssiden?

Man kan desværre ikke købe vores ting færdiglavet, da de ikke kan sendes med posten. Oftest fordi tingene er meget præcist arrangeret og derfor ikke tåler at blive tumlet rundt, for ikke at snakke om dem der er lavet med vand. Men bor man i Nordjylland, kan man prøve at høre os, om det er muligt at vi kommer ud og laver dem, ellers kan man afhente dem på vores adresse færdiglavet. Men kontakt os meget gerne, og få et tilbud på en løsning.

 

Hvorfor kommer der skimmel i vasen hvor mine vandperler er i?

Der kan være et par grunde til, at der forekommer skimmel i vasen. Den første er hvis rødderne på planten ikke er skyllet godt nok, inden de sættes i vandperler. Den anden er, at i det at der kan falde støv osv. ned til perlerne, så kan det også danne skimmel. Det kan derfor være en rigtig god ide at skylle rødderne, perlerne og evt. vaske vasen med sæbe 1-2 gange om måneden, og hver gang man genopfylder perlerne. Det er meget forskelligt fra hjem til hjem og plante til plante hvordan perlerne opfører sig i forhold til skimmel.

 

Hvor lang leveringstid har i?

Læs vores fragtbetingelser her: http://aquaperlen.dk/handels-og-fragtbetingelser/

 

Hvorfor kan jeg ikke betale med mit dankort?

Vores betalingssystem understøtter visa-kort, electron, mastercard, eurocard, maestrocard, American express og deltakort. Har du ikke et af disse kort, så send os da en mail på kundeservice@aquaperlen.dk og så kan vi sammen finde ud af en løsning. Dette er ikke mere besværligt, vi skal blot have en personlig kontakt med kunden I stedet for det hele foregår elektronisk.

 

Hvilke blomster kan tale at stå i vandperler?

Faktisk ved vi ikke helt præcist hvilke blomster der kan tale at stå i vandperler og hvilke der ikke kan, og den eneste made vi kan finde ud af det på, er ved at afprøve det selv. For at gøre “problemet” lidt værre, så skal det heller ikke være nogen hemmelighed at vi her i huset ikke er de bedste til at passe på planter og blomster (det var jo derfor vi prøvede med vandperler helt til at starte med) og vi har derfor heller ingen viden om, hvad vores blomster og planter egentlig hedder.

Men for at kunne hjælpe dig bedst muligt, så har vi taget billeder af de blomster og planter som vi selv har her i hjemmet der står i vandperler, så i kan se, hvilke planter der kan tåle at stå i vandperler.

Dog skal det siges, at afskårne blomster godt kan stå i vandperler, man skal bare huske at stilkene skal være dækket af vand der hvor de er afskåret. Og generelt kan alle planter der kan tåle meget vand, godt tåle at stå i vandperler.

 

Hvorfor holder mine buketter ikke i ret lang tid når de står i vandperler?

Denne her er meget simpel. Alle afskårne blomster har brug for utrolig meget vand, for at holde sig længe. Derfor er det ikke nok, at buketter og afskårne blomster står kun i vandperler. De er nødt til også at få vand samtidig. Derfor vil perlerne her være mere til pynt end til gavn. Men husk det nu – afskårne blomster skal have stilkene dækket med vand.

 

Kan man vaske sine vandperler?

Man kan sagtens vaske sine vandperler. Sådan gør du:

Hæld perlerne op i en skål med varmt vand, kom opvaskemiddel i (ca. 1 tsk. fuld), rør rundt og “gnub” let på perlerne, så du føler at du får vasket skidtet af. Skyl nu perlerne helt fri for sæbe – og gerne skyl en ekstra gang for at være helt sikker på at de er helt sæbefri. Dette skal gerne gå lidt tjept, så perlerne ikke når at suge sæben til sig. Jeg plejer at bruge et par minutter med sæbe hver gang jeg vasker vores vandperler.

 

Kan man vaske sine vandperler? Hvilke blomster og planter kan tåle at stå i vandperler?

Faktisk ved vi ikke helt præcist hvilke blomster og planter der kan tale at stå i vandperler og hvilke der ikke kan, og den eneste made vi kan finde ud af det på, er ved at afprøve det selv. For at gøre “problemet” lidt værre, så skal det heller ikke være nogen hemmelighed, at vi her i huset ikke er de bedste til, at passe på planter og blomster (det var jo derfor vi prøvede med vandperler helt til at starte med) og vi har derfor heller ingen viden om, hvad vores blomster og planter egentlig hedder.

Men for at kunne hjælpe jer bedst muligt, så har vi taget billeder af de blomster og planter som vi selv har her i hjemmet der står i vandperler, så i kan se, hvilke planter der kan tåle at stå i vandperler.

Dog skal det siges, at afskårne blomster godt kan stå i vandperler, man skal bare huske at stilkene skal være dækket af vand der hvor de er afskåret. Og generelt kan alle planter der kan tåle meget vand, godt tåle at stå i vandperler, og til sidst selvsagt, orkideer. Orkideer er også den plante/blomst som er allermest kendt i sammenhæng med vandperler.