Udgivet i Skriv en kommentar

Sådan bruges Aquaperlens vandperler

1 pose giver 1 liter færdige vandperler. Posen hældes i en skål/beholder med 1 liter vand. Laver man 2 poser hældes der 2 liter vand i osv. Vandperlerne fylder ikke meget mere, end det vand og perler man hælder i skålen/beholderen til at starte med, men fyld ikke helt op til kanten, perlerne kan nemlig godt finde på at “vokse” 1 lag over vandet. Blot for at undgå at de triller ud over kanten 🙂 Lad vandperlerne stå i vand i 8-12 timer – evt. natten over så du er sikker på de har opnået maksimal størrelse.

 

Ønsker man at bruge det, kan man også komme gødning i. Hæld først gødningen ned til perlerne i skålen, og når gødningen er suget op, hældes vandet i. På den måde er man sikker på, at perlerne har optaget mest muligt gødning. Det samme kan gøres med duftolier – samme procedure
En god ide er, at have lidt færdige vandperler på lager i en lufttæt beholder, for så kan man efterhånden som vandperlerne bliver mindre komme lidt flere perler i, så den ser fin ud i lang tid. Når man løber tør for vandperler og dem i skjuleren er for små, kan man tage dem ud, skylle dem, lade dem stå i vand natten over igen og gentage genopfyldningen næste dag.
Vi har altid en stor farvefast vase til at stå med gamle vandperler, så vi kan tage lidt derfra, som orkideen kan stå i den nat hvor vandperlerne genopfyldes, men ellers kan orkideen, efter vores erfaring, godt tåle at stå natten over uden jord, perler eller andet.
Alternativt kan man også hælde vand direkte ned til perlerne i urtepotten om aftenen inden man går i seng, og så hælde det overskydende vand fra næste morgen. Gør det der er tættest på hvad du plejer at gøre. Det er jo meget forskelligt hvad man selv plejer at gøre, og hvad orkideerne kan holde til.
Det samme gøres ved pynt og dekorationer.

 

Bruges vandperlerne til afskårede blomster og buketter, er det meget vigtigt, at man hælder vand ved, til stilkene er dækket, da blomster og buketter suger meget vand.

 

Ønsker man at gemme en pose vandperler væk, fordi man ikke skal bruge dem mere, kan man lægge dem på et viskestykke i ca 3-4 dage, og så bliver de små igen, og man kan gemme dem i en pose. Det vigtige her er, at man lige skyller vandperlerne først, for at undgå at der er bakterier i dem. Der vil jo uden tvivl komme støv og andet skidt på vandperlerne, så for at være på den sikre side, kommer man dem lige i en skål, skyller dem og hælder vandet fra igen. Man kan også komme sulfo i vandet, så man er sikker på de bliver rene. Men vær sikker på, at al sulfo er skyllet af, inden vandperlerne lægges til tørre.

 

Vil du blot gemme dine vandperler væk, for at bruge dem igen om et par dage, kan du komme dem i en lufttæt beholder, hvori vandperlerne vil forholde sig ligeså store. Kom evt. vand i, så vandperlerne er mest muligt store, når du skal bruge dem igen. Skyl perlerne inden de gemmes væk. Evt. med lidt sulfo. Husk at al sulfo skal være skylles af inden vandperlerne gemmes væk.

 

Du er meget velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål. Se evt. Spørgsmål og Svar.

 

Vandperlerne kan ikke spises. Men det er ikke farligt hvis det skulle ske at der ryger en enkelt ned.

 

Tabes der vandperler på gulvtæppe, så gå ikke i panik. Hvis du lader dem ligge, vil tæppet forholdsvis hurtigt suge vandet fra perlen, og vandperlen kan støvsuges op.

 

Smid ikke vandperlerne i vasken, da de kan stoppe afløbet. Skulle det alligevel ske, tilsættes salt, og de vil blive nedbrudt.

 

For vedligeholdelse af vandperlerne kig da under “Vedligeholdelse af dine vandperler

Skriv et svar