Udgivet i Skriv en kommentar

Vedligeholdelse af dine vandperler

Mange har spurgt efter hvor længe vandperler holder, når man bruger dem. Det er der ikke noget entydigt svar på, men jeg vil her komme med lidt råd og vejledning om hvordan du bedst passer dine vandperler.

 

For at slå det helt fast, så kan vandperlerne bruges stort set til evig tid. Det kræver bare at man ved hvordan man skal behandle dem.
Når perlerne er vokset store, så vil de automatisk afgive vand, og dermed blive mindre. En hovedregel er, at ligger de i en gennemsigtig beholder, så afgiver de mere vand og bliver derfor hurtigt mindre. Ligger de i en farvefast beholder hvor solen ikke kan trænge igennem, holder de længere. Men blomsterne suger jo også vand, fra perlerne, og alt efter hvor meget vand de suger, så er det også forskelligt hvor hurtigt perlerne bliver mindre. Herhjemme har vi haft en orkide til at stå i vindueskarmen, hvor solen står ind det halve af dagen, i en gennemsigtig beholder, hvor der gik ca 14 dage før perlerne var blevet små, og måtte genopfyldes. Så ca. 14 dage som minimum kan perlerne stå, uden at man gør noget ved dem. Men prøv dig frem, det er jo meget forskelligt fra hjem til hjem og blomst til blomst.

 

Læs her, hvordan du genopfylder vandperler til din orkide (og dekoration).

 

Ønsker man at gemme en pose vandperler væk, fordi man ikke skal bruge dem mere, kan man lægge dem på et viskestykke i ca 3-4 dage, og så bliver de små igen, og man kan gemme dem i en pose. Det vigtige her er, at man lige skyller vandperlerne først, for at undgå at der er bakterier i dem. Der vil jo uden tvivl komme støv og andet skidt på vandperlerne, så for at være på den sikre side, kommer man dem lige i en skål, skyller dem og hælder vandet fra igen. Man kan også komme sulfo i vandet, så man er sikker på de bliver rene. Men vær sikker på, at al sulfo er skyllet af, inden vandperlerne lægges til tørre.

 

Vil du blot gemme dine vandperler væk, for at bruge dem igen om et par dage, kan du komme dem i en lufttæt beholder, hvori vandperlerne vil forholde sig ligeså store. Kom evt. vand i, så vandperlerne er mest muligt store, når du skal bruge dem igen.

 

Ønsker du at bortskaffe vandperlerne, gøres dette i dagrenovation. Vandperlerne må ikke hældes ud i vasken, da de kan stoppe afløbet. Skulle det alligevel ske, at der kommer for mange vandperler i afløbet og det stoppes, kan man hælde salt ned som vil opløse vandperlerne.

 

vandperler på viskestykke

Vandperler på viskestykke

Skriv et svar